Reis og se Formel 1 hvor som helst i verden

Raske biler, bratte svinger og berusende stemning – den beste Formel 1-opplevelsen får du fra tribunen.

Formel 1-sesongen starter i mars og avsluttes i november. Løpene, som også kalles Grand Prix, arrangeres over hele verden. I løpet av en sesong avholdes opptil 16–20 løp i blant annet Italia, Monaco, Emiratene og Brasil.

Kjente baner

Monza, eller Autodroma Nazionale di Monza, ligger i Lombardiaregionen. Fra Monza er det kun 20 kilometer til Milano, så turen kan fint kombineres med både shopping og andre turistaktiviteter.

Monte Carlo-banen i Monaco regnes for å være helt i toppsjiktet av Formel-1-banene. Her er kjøreferdighetene til føreren enda viktigere enn motoren på bilen, grunnet de bratte svingene og korte strake strekningene.

Motorsportens råeste disiplin

Formel 1 regnes for å være motorsportens desidert råeste og mest risikable disiplin. Det er selvfølgelig ikke uten grunn. En Formel 1-bil har hele 980 hestekrefter på bakhjulene, og når bilen kun veier snaue 600 kilo, er forholdet mellom krefter og vekt ekstremt.

Det utnevnes vinnere i to kategorier i en sesong; konstruktør, eller fabrikant, og fører. De siste årene har britiske Lewis Hamilton vunnet løpene. Du finner mer informasjon på nettet om spennende Formel 1-reiser. Hvorfor ikke dele opplevelsen med familie og venner?